Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto powiedział że hamburger musi być podawany w bułce?
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1756
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1756
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
jedną cebulę kroimy w drobną kostkę i szklimy na patelni
zeszkloną cebulę dodajemy do mięsa mielonego, doprawiamy pieprzem, sosem sojowym i dokładnie mieszamy
na desce do krojenia rozkładamy centymetrową równą warstwę mięsa i podobnie jak ciasto na pierogi wykrawamy okręgi przy pomocy np kufla do piwa
smażymy mięso często obracając
pomidory pokrojone w paski mieszamy z cebulą i doprawiamy pieprzem i solą
na talerzu układamy kilka liści sałaty, na każdym z nich układamy po jednym kotlecie, na górę kładziemy trochę pomidorów z cebulą
całość polewamy odrobiną octu balsamicznego wymieszanego z oliwą z oliwek
SMACZNEGO