Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 558
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 66
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 48
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 558
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 66
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 48
Składniki
Skrzydełka kurczaka opłukać ,zalać 2 litrami wody i doprowadzić do wrzenia. Kiedy woda się zagotuje ,zmniejszyć ogień. Zbierać pianę i szumowiny. Po 15 min wsypać płaską łyżkę soli i umyte i oskrobane warzywa (całe) oraz liść laurowy. Warzywa wyjmować ,zanim staną się zbyt miękkie i odkładać na deseczkę. Kiedy skrzydełka zaczną się rozpadać (po 40-45 min gotowania) ,wyjąć i pozostawić żeby trochę ostygły. Do wywaru wrzucić opłukaną kaszę i gotować około pół godziny ,aż stanie się miękka. Wtedy dodać pokrojone w kostkę warzywa i kawałeczki mięsa ze skrzydełek (bez skóry). Doprawić do smaku solą i pieprzem ,posypać posiekaną natką pietruszki.