Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, tani, szybki - czego chcieć więcej? Smaczny!
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 29
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 124
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 108
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 105
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 29
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 124
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 108
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 105
Składniki
Masło rozpuszczamy i studzimy. Mleko podgrzewamy i dodajemy po łyżce cukru i mąki, następnie wsypujemy pokruszone drożdże - odstawiamy w ciepłe miejsce na kwadrans. w międzyczasie przesiewamy mąkę i mieszamy z cukrem (możemy dodać do ciasta odrobinę cynamonu). Drożdże łączymy z mąką i wyrabiamy, pod koniec dodajemy rozpuszczone masło. Odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia. Po tym czasie rozwałkowujemy i kładziemy na blaszkę. w międzyczasie (gdy ciasto będzie rosło) nagrzewamy piekarnik do 170 stopni, obieramy jabłka i ścieramy je na tarce, dodajemy sok z cytryny cynamon i słodzimy do smaku. Jabłka wykładamy na ciasto.
Masło, cukier i mąkę siekamy, dodajemy Ziarenka. Kruszonką posypujemy jabłka. Ciasto pieczemy około 25 minut.