Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo kruche i delikatne, rogaliki z nadieniem.
Zupa na rosole z niedzieli to idealna propozycja na pożywne i pyszne danie, k...
Odsłon: 672
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 525
Zupa na rosole z niedzieli to idealna propozycja na pożywne i pyszne danie, k...
Odsłon: 672
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 525
Składniki
Śmietanę mieszamy z drożdżami i cukrem. Odstawiamy do lekkiego wyrośnięcia. Z maki, margaryny, jaj, wyrośniętych drożdży i soli zagniatamy ciasto. Wyrobione ciasto wkładamy na 1 godzinę do lodówki. Schłodzone ciasto wałkujemy na cienki placek. Z ciasta wykrawamy równe i zgrabne trójkąty. Na szerszą stronę trójkąta nakładamy troszkę marmolady i zwijamy różki. Rogaliki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Rogaliki pieczemy w temp. 160.C przez około 40 minut. Rogaliki po upieczeniu obsypujemy cukrem pudrem.