Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 5031
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 191
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 136
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1798
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 5031
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 191
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 136
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1798
Składniki
Królika umyć i podzielić na części. Rozgrzać w brytfannie olej i obsmażyć na nim mięso z obu stron.Gdy się zrumieni ,dodać drobno pokrojony boczek, posypać mąką, tymiankiem, natką, solą i pieprzem. Wszystko wymieszać drewnianą łyżką. Następnie zalać królika piwem i bulionem,dodać umyte suszone śliwki(bez pestek).Dusić na wolnym ogniu przez półtorej godziny.(w czasie duszenia mięso odwrócić 2-3 razy). UWAGA!: ZAMIAST PIWA MOŻNA UŻYĆ PÓŁ LITRA CZERWONEGO WYTRAWNEGO WINA