Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety z kurkami nadają się na danie główne ,jak i na przystawkę.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 723
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 143
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 83
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 606
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 723
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 143
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 83
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 606
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Ciasto: Jajka dokładnie wymieszałem z mlekiem ,mąką ,proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Dużą patelnię ,umieściłem na silnym ogniu ,za pomocą pędzelka dokładnie posmarowałem tłuszczem. Wlałem ciasto ,tyle by przykryło dno patelni. Smażyłem po 2 min z każdej strony na złoty kolor. Farsz: Na maśle zeszkliłem posiekaną cebulę ,dodałem kurki ,podsmażyłem. Doprawiłem do smaku lubczykiem ,solą oraz pieprzem. Smażyłem do odparowania nadmiaru wody. Pod koniec dodałem śmietanę ,chwilę dusiłem. Farsz wyłożyłem na naleśniki ,zawinąłem w rulonik ,obtoczyłem najpierw w rozbełtanych jajkach ,potem w bułce tartej i smażyłem na średnim ogniu ,by się zarumieniły.