Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 444
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 184
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 151
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 711
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 444
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 184
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 151
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 711
Składniki
Krewetki podsmażamy na ok. łyżce oliwy (ok.3 min) lub gotujemy we wrzącej wodzie (3 min).
W miseczce mieszamy majonez z ketchupem, winem, doprawiamy solą, pieprzem, cukrem do smaku.
Ugotowane/usmażone krewetki dodajemy do sosu, mieszamy. Odstawiamy do ostygnięcia.
Przekładamy do salaterki/ kieliszka. Dekorujemy. Podajemy z kromką ciabatty bądź bagietki. Możemy podczas jedzenia skropić odrobiną cytryny.
Smacznego!