Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudowna kremowa zupa z kawałkami kurczaka, pieczarkami i szpinakiem.
Jeśli potrzebujesz przepisu na szybki i pożywny obiad, ta zapiekanka ze śmiet...
Odsłon: 891
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 50
Pyszny i prosty do przyrządzenia przepis na Tonkatsu, czyli schab po japońsku...
Odsłon: 349
O tej porze roku kupujemy ogromne pęczki pachnącego, świeżego koperku. Co zro...
Odsłon: 216
Jeśli potrzebujesz przepisu na szybki i pożywny obiad, ta zapiekanka ze śmiet...
Odsłon: 891
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 50
Pyszny i prosty do przyrządzenia przepis na Tonkatsu, czyli schab po japońsku...
Odsłon: 349
O tej porze roku kupujemy ogromne pęczki pachnącego, świeżego koperku. Co zro...
Odsłon: 216
Składniki
Pierś z kurczaka umyj, pokrój w kostkę i dopraw solą, pieprzem. Warzywa umyj i pokrój.
W garnku rozgrzej oliwę z oliwek, wrzuć kawałki kurczaka i smaż około 5 minut. Dodaj cebulę, pieczarki, marchewkę, posiekany czosnek i smaż około 3 minut. Następnie wlej do garnka bulion lub rosół, dopraw oregano, tymiankiem, solą, pieprzem. Zagotuj, zmniejsz płomień, przykryj garnek pokrywką i gotuj 15 minut.
Kiedy zupa się gotuje roztop na patelni masło, wsyp mąkę i smaż około 2 minut cały czas mieszając, aby nie powstały grudki. Następnie powoli dolewaj mleka cały czas mieszając. Gotuj wszystko do momentu, aż powstanie lekko gęstawa masa. Wlej gotową masę do zupy i gotuj jeszcze przez 5 minut. Podczas ostatniej minuty gotowania zupy dodaj szpinak.