Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa dla wszystkich niejadków marchwi. :) oraz dla miłośników tak zdrowego warzywka.
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 63
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 2703
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 238
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5388
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 63
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 2703
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 238
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5388
Składniki
w garnku roztopić masło. Wrzucić pokrojoną porę i marchew. Kilka minut smażyć to razem. Następnie wlać 1,5 litra bulionu. Gotować pod przykryciem do zmiękczenia się warzyw.
Kiedy warzywa mamy miękkie, blenderujemy wszystko. Dodajemy 3 łyżki jogurtu naturalnego(można dać śmietanę). Dodajemy miód i chili. I zupka gotowa. Jeśli kto lubi można zupkę podawać z groszkiem ptysiowym.