Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym kremem można wypełniać rurki z ciasta francuskiego, eklery lub ptysie.
Przepis dnia
Kluseczki dyniowe z karmelizowaną cebulą i serem pleśniowym. Kluseczki przygo...
Odsłon: 212
Tym razem 2 chlebki, każdy o wadze 90 g po upieczeniu z kilograma mąki miesza...
Odsłon: 206
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 1158
Karczochy są nie tylko zdrowe ale też przepyszne.
Odsłon: 54
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 142
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 5548
Przepis dnia
Kluseczki dyniowe z karmelizowaną cebulą i serem pleśniowym. Kluseczki przygo...
Odsłon: 212
Tym razem 2 chlebki, każdy o wadze 90 g po upieczeniu z kilograma mąki miesza...
Odsłon: 206
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 1158
Karczochy są nie tylko zdrowe ale też przepyszne.
Odsłon: 54
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 142
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 5548
Składniki
Cukier z wodą doprowadzamy do wrzenia, gotujemy do nitki ( o tym na blogu). Jeżeli zauważamy, że syrop jest już odpowiednio zrobiony ubijamy białka, na sztywną pianę. Do ubitych białek wlewamy wrzący syrop, całość mieszamy energicznie, ale jednocześnie delikatnie, najlepiej użyć do tego drewnianej łyżki. Zaparzony krem bezowy odstawiamy do przestudzenia. W tym czasie ubijamy masło, tak aby utworzyło puszystą masę (tzw. pianę). Do masła dodajemy krem bezowy, mieszamy, dodajemy syrop brzoskwiniowy oraz posiekane w drobną kosteczkę brzoskwinie, ponownie mieszamy całość. Kremem przekładamy ciasto lub wypełniamy nim ciasteczka. Smacznego.