Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niemal klasyczne kotlety mielone, ale jednak troszkę inne. Znalazło się tu nieco nietypowych składników, a i samo wykonanie też niecodzienne. Gwarantuję, że Tak przyrządzone "mielońce" smakują wyjątkowo :) Proporcje można nieco zmniejszyć, bo ja robię zawsze większą ilość kotletów i mrożę, aby mieć je zawsze pod ręką :)
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 363
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 101
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 104
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 53
Polecam.
Odsłon: 67
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 363
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 101
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 104
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 53
Polecam.
Odsłon: 67
Składniki
Cebulę kroimy w drobną kostkę, wrzucamy na patelnię i podsmażamy na odrobinie tłuszczu (choć ja ostatnio nie używam tłuszczu, a zamiast podsmażania, to bardziej duszę cebulkę na niewielkiej ilości wody).
Mięso wkładamy do miski i dodajemy przyprawy, podsmażoną cebulę, drobno posiekany lub przeciśnięty przez praskę czosnek, pieczywo, mleko i jajka po czym dokładnie mieszamy przez co najmniej 15 minut.
Następnie dodajemy płatki owsiane i dokładnie mieszamy, po czym odstawiamy przygotowane mięso na ok. 20 minut aby płatki nieco rozmiękły.
Następnie „kontrolnie” mieszamy mięcho i po obtoczeniu w panierce (bułka tarta i mąka żytnia pól na pół) można smażyć kotlety w kształcie, wielkości i stopniu zarumienienia zależnym jedynie od osobistych upodobań. Smacznego!