Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koper włoski to śródziemnomorskie warzywo w Polsce jeszcze mało popularne, ale ma wiele do zaoferowania. Warto wypróbować.
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 159
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 68
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1112
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 159
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 68
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1112
Składniki
Koper oczyściłem, pokroiłem na części, usunąłem twardy części z głąba. Ugotowałem na półtwardo w osolonej wodzie z dodatkiem cukru i soku z cytryny. Cebulę posiekałem, czosnek przecisnąłem przez praskę i roztarty z solą. Pomidory umyłem i pokroiłem w kostkę. Rozgrzałem masło na patelni, zeszkliłem czosnek i cebulę. Dodałem pomidory i posiekany tymianek. Doprawiłem solą i pieprzem do smaku, chwilę dusiłem na niewielkim ogniu pod przykryciem. Następnie przełożyłem do naczynia żaroodpornego. Na pomidorową mieszankę wyłożyłem koper włoski i plastry żółtego sera, oprószyłem solą i pieprzem. Zapiekałem tak przygotowany fenku w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 stopni C przez 20 minut. Serwować na ciepło.