Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kompot jabłkowy to zdecydowanie przepis dzieciństwa. Często mama go przyrządzała, a my piliśmy go rozrzedzonego z wodą, a później wyjadaliśmy miękkie jabłuszka. PYCHA!
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 375
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 130
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 118
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 662
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 375
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 130
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 118
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 662
Składniki
Wykonanie: Jabłka obrać, pokroić na ćwiartki i usunąć gniazdka nasienne. Następnie włożyć do miski z wodą i kwaskiem cytrynowym aby jabłka nie ściemniały. W między czasie ugotować syrop z cukru, wody i goździków. Jabłka ułożyć w wyparzonych słoikach i zalać przestudzoną zalewą (bez goździków). Pasteryzować 25 minut w temperaturze 95 stopni.