Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, mieciutkie i latwe do wykonania ciastka
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 113
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 161
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 41
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 113
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 161
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 41
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Składniki
jajka ubic z cukrem mikserem na puszysta mase. dodac olej, ubic, dodac mleko, ubic ponownie. do masy wsypac make wymieszana z proszkiem do pieczenia, wymieszac drewniana lyzka i odtawic na 5 min. po tym czasie przelac do wysmarowanej formy (u mnie 25x36) i upiec w temp 180 stopni ok 30 min- az porumieni.
ciasto wystudzic, wyjac z blachy, pokroic na kwadraty (u mnie wielkosci ok 3x3 cm). skladniki polewy: margaryne, cukier puder, czekolade i mleko wlozyc do garnka, rozpuscic na wolnym ogniu nie dopuszczajac do zagotowania. kostki ciastka zanurzac z kazdej strony w polewie(ja robilam to przy pomcy 2 widelcow), obtaczac w wiorkach kokosowych, odstawic do lodowki na ok 20 min i gotowe :)
ja pol ciasta przed pocieciem na kostki przekroilam na pol i przelozylam dzemem, w ten sposob mialam kostki nadziewane.