Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
SEZON NA ŚLIWKI TRWA ,WIĘC SKORZYSTAJMY.
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 109
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1924
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 716
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 109
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1924
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 716
Składniki
Ziemniaki posolone ugotować ,dobrze rozgnieśc lub przepuścić przez praskę .Z wystudzonych ziemniaków ,mąki pszennej ,ziemniaczanej oraz jajka zagnieśc ciasto .Z ciasta formować małe placuszki ,na każdy położyć polówkę śliwki ,śliwkę posypać cukrem wymieszanym z cynamonem .Placki zlepiać i formować kulki .Zagotować wodę z odrobiną soli,przygotowane knedle wrzucać na wrzątek i gotować okolo 5 minut .Można podać posypane cukrem i polane śmietaną