Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny obiad na słodko.
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5330
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 103
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5330
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 103
Składniki
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, ale tak aby się nie rozpadły. Odcedzamy i gdy lekko przestygną przepuszczamy przez maszynkę do mielenia. Do masy ziemniaczanej dodajemy jajko, szklankę mąki pszennej, 2 łyżki maki ziemniaczanej oraz twaróg, zagniatamy ciasto, w razie potrzeby dodajemy mąkę, ciasto powinno być plastyczne i nie powinno kleić się do rąk. Ciasto dzielimy na mniejsze kawałki tworząc okrągły placuszek, na środek każdego wsypujemy trochę cukru i układamy zamrożona truskawkę, zlepiając ciasto w kulkę. Na wrzącą wodę wrzucamy knedle i gotujemy około 3-4 minuty to zależy jak duże są kulki. Resztę zamrożonych truskawek wsypujemy do garnka podlewamy 2 łyżkami wody oraz dodajemy cukier do smaku i chwilę gotujemy by się rozmroziły, następnie rozdrabniamy blenderem. Gotowe knedle podajemy z naszym musem z truskawek. SMACZNEGO