Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O tej porze roku kupujemy ogromne pęczki pachnącego, świeżego koperku. Co zro...
Odsłon: 201
Pyszny i prosty do przyrządzenia przepis na Tonkatsu, czyli schab po japońsku...
Odsłon: 287
O tej porze roku kupujemy ogromne pęczki pachnącego, świeżego koperku. Co zro...
Odsłon: 201
Pyszny i prosty do przyrządzenia przepis na Tonkatsu, czyli schab po japońsku...
Odsłon: 287
Składniki
Ziemniaki przecisnąć przez praskę lub zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Wyrównać powierzchnię. Z uformowanej masy ziemniaczanej wyjąć ¼ ziemniaków i w to miejsce wsypać tyle mąki ziemniaczanej, ile było ziemniaków. Następnie z powrotem włożyć wyjętą wcześniej część ziemniaków i zagnieść ciasto. Z wyrobionego ciasta lepić kulki dowolnej wielkości. W każdej z nich kciukiem zrobić wgłębienie.
W garnku zagotować wodę z solą. Do gotującej się wody wrzucić kluski. Gotować około 2 - 3 minuty od momentu wypłynięcia klusek na powierzchnię wody. Można podawać z sosem mięsnym, omaszczone słoninką, lub jak kto lubi. Smacznego