Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie kisiel? Ja nie za bardzo, taka lepka i kleista masa. Szczerze ? Nie przepadam:) Ale kisiel w formie proszku, dodany do ciasta -jak najbardziej tak. Ciasto ma wtedy lekko kwaskowy smak, jest pyszne
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem w pyszny sosem z dodatkiem brokuł.
Odsłon: 5671
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 7716
Kotlety mielone, które rozpływają się w ustach, otoczone delikatną warzywną p...
Odsłon: 210
Czy wiesz, że delikatne, prawdziwie kruche rogaliki upieczesz nie z ciasta kr...
Odsłon: 7106
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem w pyszny sosem z dodatkiem brokuł.
Odsłon: 5671
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 7716
Kotlety mielone, które rozpływają się w ustach, otoczone delikatną warzywną p...
Odsłon: 210
Czy wiesz, że delikatne, prawdziwie kruche rogaliki upieczesz nie z ciasta kr...
Odsłon: 7106
Składniki
Masło ucieram z cukrem dodając po jednym żółtku. Wsypuje po jednym opakowaniu kisielu i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Białka ubijam na sztywną pianę, łączę z ciastem, przekładam do blaszki o wymiarach 22 x 26 cm wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 160°C na 20 minut, po tym czasie zwiększam temperaturę do 180°C i piekę jeszcze około 20-25 minut, do suchego patyczka. Upieczone ciasto wyjmuję z piekarnika, odstawiam by przestygło i kroję na porcje.