Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 25
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 266
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1190
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 116
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 25
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 266
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1190
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 116
Składniki
Filety opłucz, osusz, pokrój na porcje. Rybę skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem, odstaw na 30 minut w chłodne miejsce.
Kajzerki włóż do lnianego woreczka, pokrusz przy pomocy kuchennego młotka. Wymieszaj z posiekanymi orzechami, makiem i 1/2 łyżeczki kurkumy.
Na jeden talerz wysyp mąkę. Na drugim rozmieszaj jajka z mlekiem.
Na patelni rozgrzej olej. Porcje ryby panieruj najpierw w mące, potem w jajku, a na koniec w panierce z bułki. Kładź na rozgrzany tłuszcz i smaż. Potem zmniejsz płomień, dodaj masło, prrzykryj i smaż jeszcze 10 minut.