Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejne z dań kuchni węgierskiej. Proste i smaczne, takie jak u babci.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 25
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1027
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 110
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 25
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1027
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 110
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Składniki
Kotlety lekko rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym smalcu. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Wątróbkę i boczek kroimy w drobną kostkę, dodajemy posiekaną cebulę, pokrojone w paski grzyby (wcześniej namoczone i ugotowane), posiekaną natkę, mieszamy z winem i sokiem pomidorowym, solimy i polewamy mięso. Całość pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C przez 50-60 min.