Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z karkówki b.k. obsmażone racem z bejcą w ktorej kruszały i na tej bazie przygotowany sos.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 62
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 74
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 79
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1197
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 285
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 62
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 74
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 79
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1197
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 285
Składniki
1 - mięso zabejcować na ok.godzinę w bejcy o nastepującym składzie: - olej - ocet balsamiczny - sos sojowy - świeżo zmielone lub utarte w możdzieżumprzyprawy ziarniste - sól Wszystko razem musi być dokładnie wymieszane a mięso umieszczone w takiej bejcy kilkakrotnie przekładane 2 - rozgrzewamy patelnię i mięso wraz z bejcą wrzucamy na nią 3 - obsmazamy kotlety z obydwu stron na rumiano i przekładamy do garnka 4 - na patelnię wlewamy około 250 ml. Wody i gotujemy ją mieszając aby uzyskać cała esencję ze smażenia 5 - wodę przelewamy do garnka z karkówką i wszystko razem gotujemy aż mięso zmięknie 6 - kiedy mięso jest dostatecznie miękkie wyjmujemy je na talerz a sos doprawiamy i zagęszczamy wg uznania 7 - mięso wkładamy spowrotem do garnka Podajemy z ziemniakami i dowolną surówką. SMACZNEGO!