Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oczywiście (za przeproszeniem) świński... podlany ciemnym piwem - pychota!
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 704
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 190
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 704
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 190
Składniki
Mięso pokroić na 1 cm kotlety, lekko obić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem (dość obficie). Do brytfanny wlać olej, rozgrzać, wrzucić plastry karkówki i obsmażać na dość silnym ogniu, by szybko zmieniły kolor. Wrzucić posiekaną cebulę i czosnek. Chwilę zasmażać. Wlać piwo, dodać posiekaną i wypestkowaną chili, dodać zioła (liść laurowy, szałwię i lubczyk) i musztardę. Wymieszać, by soki z mięsa, piwo i przyprawy "otuliły" mięsiwo. Przykryć brytfannę i dusić na malutkim ogniu (ok. 1,5 godz.), aż mięso będzie miękkie.
Uduszone mięso wyłożyć na talerz, zwiększyć ogień, by sos się zagotował. Zaprawić łyżką mąki, rozmieszaną w pół szklanki wody, zagotować. Doprawić maggi w płynie, włożyć mięso, by okleiło się sosem piwnym. Podawać z kluseczkami gnocchi i sałatką z zielonej fasoli. (Przepis na moim profilu). SMACZNEGO!