Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 69
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 800
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 69
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 800
Składniki
Mąkę mieszamy z proszkiem. Jajko roztrzepujemy, mieszamy z cukrem i olejem. Do płynnych składników dodajemy suche oraz marchew, skórkę. Krótko mieszamy, aby się ze sobą połączyły.
Papilotki ( ja jak zwykle używałam silikonowych foremek ) napełniamy obficie ciastem (nieco powyżej 3/4 wysokości foremki). Piec ok. 20 minut w 180 stopniach. * Do ciasta możemy dodac szczyptę cynamonu lub też garstkę orzechów! Smacznego!