Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obecnie mamy bardzo dużo nowalijek, tym razem podaje przepis na faszerowaną kapustę.
Zdecydowanie jeden z najlepszych wypieków chleba jaki udało mi się stworzyć....
Odsłon: 110
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 11033
Zdecydowanie jeden z najlepszych wypieków chleba jaki udało mi się stworzyć....
Odsłon: 110
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 11033
Składniki
Wykonanie: Wydrążyć w kapuście nożem stożek i odłożyć na bok. Mięso wyrobić z jajem, bułką i przyprawami- jak na mielone. Odchylać delikatnie liście kapusty i faszerować mięsem, po czym wcisnąć z powrotem stożek kapuściany.
Kapustę włożyć do garnka odpowiedniej wielkości i zalać wrzątkiem. Wrzucić kostki warzywne i pod przykryciem na wolnym ogniu gotować około pół godziny. Wyjąć, ostudzić, pokroić na porcje i polać sosem np. pomidorowym. Do wykonania sosu wykorzystać wodę z gotowania kapusty faszerowanej. Podawać na obiad lub jako gorącą przekąskę.