Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dla lubiących kapustę i nie tylko
Polecam.
Odsłon: 304
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 105
Polecam.
Odsłon: 304
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 105
Składniki
kapuste przekroić na 4 części (razem z głąbem),jeśli główka kapusty jest dośc lużna ,nie trzeba odparzać
mieso przygotować tak jak na kotlety mielone
miedzy liscie kapusty wkładac mięso ,ćwiartki kapusty juz nafaszerowane obwiązać białą nicią i obsmazyc na gorącym oleju na złoty kolor
do garnka z woda ,dodać przyprawy,włozyc kapustę i dusić do miekkości
przyrządzic sos z wody,mąki ,koncentratu i smietany,dodać do sosu troche sosu sojowego i łyżeczke cukru
wlac do kapusty i pogotowac jeszcze okolo 10 minut,posypac obficie zieleniną i podawac z ziemniakami (najpierw delikatnie zdjąc nic z kapusty)