Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8879
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 198
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 462
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8879
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 198
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 462
Składniki
zeberka umyc, osuszyc, pokroic najpierw na paski o szerkosci 10 cm, a nastepnie na kawalki o szerokosci 2-3 cm tak, aby w kazdym kawalku byly po 2 kostki. wlozyc do garnka, zalac woda, ugotowac wywar. zeberka wyjac z garnka, a do wywaru dodac kiszona kapuste, przyprawy i przekrojona, przypieczona na suchej patelni cebule. zupe zagotowac, zmniejszyc ogien. w tym czasie obrac ziemniaki ugotowac osobno. wedzony boczek pokroic w mala kostke i usmazyc. gdy kapusta bedzie miekka, dodac do zupy, pokrojone ziemniaki, usmazony boczek i roztarty czosnek. ugotowane zeberka opruszyc sola i pieprzem, przelozyc na talerze i zalac zupa. do kwasnicy idealnie pasuje zytni chleb