Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyyyyszne, szybkie i łatwe:)
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 234
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 113
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 598
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 234
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 113
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 598
Składniki
Obrać mięso z całego kurczaka tj. mięsko ze skrzydeł, piersi, nóżek + skóra .Aby otrzymać 1kg mięsa kurczaczek powinien mieć ok 1,2 kg. Mięsko zmielić w maszynce. Pieczarki umyć ,obrać i pokroić w cieńsze plastry. Podsmażyć na suchej patelni. Pieczarki przełożyć na talerzyk. Cebulkę obrać pokroić i również podsmażyć na suchej patelni -na której wcześniej podsmażały się pieczarki.
Do miski z mięskiem z kurczaka dodajemy kolejno pieczarki , cebulkę , śmietankę i jaja oraz przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszać.
Masę przełożyć do aluminiowych foremek (zazwyczaj masy starcza na 3 szt). Foremki wstawić do kąpieli wodnej tj, do dużej brytfanny wlać wodę tyle aby aluminiowe foremki były zanurzone do połowy. Piec w 175 st do zrumienienia się skórki ok 1h. zależy kto jaki ma piekarnik.
Pasztet pozostawić do ostygnięcia ale na ciepło smakuje równie wybornie jak na zimno.