Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki kurczak w smietanie z koperkiem i szczypiorkiem jest wyjatkowo smaczny.
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 55
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 62
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 55
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 62
Składniki
kurczaka umyć,pokroic na cztery części i ugotować do miękkości razem z warzywami i przyprawami,ugo towanego kurczaka wyjąć ,a wywar zostawić do zrobienia sosu
masło rozgrzać na patelni i lekko podsmazyc kurczaka i przełozyc do rondla,wlać troche rosołu
mąkę dokładnie wymieszać z rosołem,dodać smietane i jeszcze raz wymieszać i powoli wlewac do rondla z kurczakiem delikatnie mieszając.koper i szczypiorek pokroić i wrzucić do rondla z kurczakiem,chwilę pogotować na wolnym ogniu
taki kurczak doskonale smakuje z ziemniakami lub ryżem i mizeria ale ja wolę do tego kurczaka podać sałatę z truskawkami i sosem winegret