Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczne i aromatyczne przygotowanie kurczaka w azjatyckim stylu.
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 138
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 263
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 370
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 106
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 138
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 263
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 370
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 106
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Składniki
Pierś z kurczaka kroimy w dużą kostkę, a kawałki obsypujemy solą, kolorowym pieprzem, dodajemy łyżeczkę curry i łyżkę oleju sezamowego. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy na około 10 - 15 minut.
Następnie kawałki kurczaka smażymy na oleju sezamowym na delikatnie złoty kolor, a na koniec smażenia dodajemy posiekane liście bazylii, natkę pietruszki oraz pokrojone w drobną kosteczkę ząbki czosnku. Zawartość patelni zalewamy przecierem pomidorowym (najlepiej domowym), dodajemy łyżeczkę curry, słodką i ostrą paprykę i dusimy wszystko pod przykryciem przez około 10 minut od czasu do czasu mieszając. Następnie dodajemy sos sojowy, cukier trzcinowy i jeszcze chwilę dusimy. Na sam koniec całość doprawiamy kolorowym pieprzem, solą i zagęszczamy skrobią ziemniaczaną. Podajemy z ryżem pełnoziarnistym. Życzę smacznego! :)