Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowy sos z porów z maślanym kurczakiem
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 83
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 84
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5445
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 659
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 83
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 84
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5445
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 659
Składniki
Por pokroić w kostkę, masło roztopić i dusić na nim warzywa. Doprawić solą i tymiankiem. Dusić do czasu aż pory zmiękną.
W międzyczasie filety umyć i osuszyć. Przeciąć wzdłuż, doprawić solą, pieprzem i tymiankiem, smażyć na maśle. Do miękkich porów dodać śmietankę i zagotować. Filety pociąć na paski i dodać do warzyw. Doprawić do smaku. Podawać z ziemniaczkami.
Pomysł z kwestiasmaku.com