Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak w nieco odmiennym wydaniu :) Można podawać jako przekąskę z dipem lub serwować z ryżem i jakąś sałatką jako danie główne.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 122
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 122
Składniki
Piersi z kurczaka pokroić w dość dużą kostkę. Włożyć do miski i wymieszać razem z chili i solą. Odstawić na chwilę i przejść do przygotowania ciasta.
Ciasto: Zmiksować mąkę, jajka i wodę. wsypać odrobinę soli. Ciasto powinno być bardzo gęste. W przypadku, gdy ciasto wyjdzie za rzadkie, należy dosypać mąki. Gdy konsystencja ciasta będzie odpowiednia, dodać do niego sezamu i całość dokładnie wymieszać.
Kostki kurczaka zanurzać w cieście i smażyć w głębokim oleju do zbrązowienia (ok 15 min). Aby odsączyć gotowego kurczaka z nadmiaru oleju, ułożyć go w półmisku wyłożonym papierowymi ręcznikami.