Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa, którą można podawać i z ziemniakami, i z ryżem, i z makaronem.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1743
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 114
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1743
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 114
Składniki
Pierś z kurczaka myjemy, oczyszczamy i kroimy na małe kawałki. Wrzucamy na patelnię, solimy i podsmażamy. Następnie przekładamy je do garnka.
Brokuł myjemy i dzielimy na małe różyczki. Wkładamy je do garnka z kurczakiem i zalewamy bulionem. Dusimy ok. 15 minut, aż brokuł zmięknie.
Jogurt naturalny mieszamy dokładnie w misce z mąką i odrobiną wody. Wlewamy to do garnka, w którym jest brokuł i kurczak, dokładnie mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym, dusimy jeszcze ok. 3-4 minuty.