Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis od mojej teściowej, świeżo upieczony mąż stwierdził, że jest idealne :)
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9562
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 237
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 521
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9562
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 237
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 521
Składniki
Fileta myjemy, osuszamy, kroimy w większą kostkę. Posypujemy vegetą, pieprzem, maką ziemniaczaną. Całość mieszamy. Na patelni rozpuszczamy 1/2 kostki masła. Podsmażamy kurczaka do miękkości. Podlewamy wodą. Dodajemy koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, maggi. Ma nam powstać sos. Pozostałą część masła również rozpuszczamy. Pieczarki kroimy w talarki, cebulę w grubszą kostkę. Podsmażamy na masełku. Pieczarki dodajemy do sosu. Gotujemy przez ok 5min. Podajemy z ryżem i surówką.