Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pierś kurczaka inaczej,na zielono w rumianej panierce z dodatkiem świeżych ziòł energetyczne i bardzo sycące danie ;-) tu w duecie z puree ziemniaczanym i buraczanym ;-)
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 50
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 53
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 143
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 118
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 229
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 50
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 53
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 143
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 118
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 229
Składniki
filety z kurczaka płuczemy,osuszamy papierowym ręcznikiem,rozbijamy na średnio grube,oprószamy tylko pieprzem i odstawiamy na chwilę w jednym garnku gotujemy buraczki ( nieobrane ) do miękkości w drugim garnku gotujemy ziemniaki ( obrane ) do miękkości siekamy drobno zieloną pietruszkę i lubczyk razem na jednym dużym talerzu rozbijamy jajka, dodajemy rozdrobniony,suszony tymianek,dodając również sporo pieprzu i soli,roztrzepujemy na drugim talerzu rozsypujemy mąkę
panierujemy kotlety- najpierw panierujemy w mące,potem w jajku i na koniec w ziołowej panierce mocno dociskając filet na zielonym posłaniu tak aby cała kura była w ziołach odstawiamy na 15,20 minut aby aromaty wraz z panierką dobrze współgrały z mięsem
w tym czasie zabieramy się za puree buraczane i ziemniaczane buraczki obieramy ze skóry i ścieramy na wąziutkie paski i wrzucamy na sklarowane na patelni masło,podsmażamy 5,8 minut,dodajemy sól i pieprz i gotowe ziemniaczki miksujemy ale delikatnie z roztopionym masłem i podgrzanym mlekiem z dodatkiem soli i pieprzu no i pióra gotowe ;-)
teraz smażymy na oleju nasze filety aż panierka będzie chrupka,na koniec smażenia dodajemy dla aromatu masło podajemy od razu z zestawem puree,dodajemy ulubione kiełki albo zieloną pietruszkę Smacznego ;-)