Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne na śniadanie
Przepis dnia
Kluseczki dyniowe z karmelizowaną cebulą i serem pleśniowym. Kluseczki przygo...
Odsłon: 211
Tym razem 2 chlebki, każdy o wadze 90 g po upieczeniu z kilograma mąki miesza...
Odsłon: 202
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 1155
Karczochy są nie tylko zdrowe ale też przepyszne.
Odsłon: 53
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 142
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 5541
Przepis dnia
Kluseczki dyniowe z karmelizowaną cebulą i serem pleśniowym. Kluseczki przygo...
Odsłon: 211
Tym razem 2 chlebki, każdy o wadze 90 g po upieczeniu z kilograma mąki miesza...
Odsłon: 202
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 1155
Karczochy są nie tylko zdrowe ale też przepyszne.
Odsłon: 53
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 142
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 5541
Składniki
Z bułek odcinamy górę, ale nie przecinamy ich w połowie, tylko nieco powyżej. Z dolnej części wydrążamy środek, wykładamy go plastrami bekonu a następnie wbijamy jajka. ( Jajka po umycie dobrze jest wbić do filiżanki i dopiero potem ostrożnie przelać do bułki, pozwoli nam to na wyeliminowanie ewentualnych nieświeżych jaj). Jajka solimy i pieprzymy do smaku.
Bułki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 150 stopni Celsjusza około 15 minut. Na ściętych wierzchach bułek układamy ser. Pod koniec pieczenia bułek wkładamy wierzchy bułek z serem i robimy z nich bardzo smaczne grzanki.
SMACZNEGO !!!