Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Shrek'owe jajeczka^^
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 33
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 297
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1276
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 126
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 33
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 297
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1276
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 126
Składniki
Sprawa jest bardzo prościutka i przyjemna:) Jajka gotujemy na twardo. Awokado drylujemy łyżką i wrzucamy do miseczki, w której będziemy wszystko blendować. Dodajemy ząbek czosnku. Kiedy jajka już się ugotują, obieramy je i kroimy na pół. Żółtka wrzucamy do miseczki z awokado, blendujemy na piękną zieloną masę:) Dodajemy sól i pieprz do smaku.
Pozostałości z jajek, czyli białka, układamy na talerzu. Przez rękaw lub szprycę wyciskamy, do dziurek po żółtkach, pastę awokadową, posypujemy startym żółtym serem, najlepiej takim, który ma dosyć wyrazisty smak, bo doda "tego czegoś" i oregano. Podajemy z tostami posmarowanymi masełkiem:)
Proste, ale jakie smaczne śniadanie, które dostarcza tyle dobrego:) Organizm będzie wdzięczny:)