Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu, pyszne ciasto, bez pieczenia....
Z domowego pieczywa tym razem polecam grahamki. Lekkie, smaczne bułeczki, któ...
Odsłon: 172
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 490
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 309
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4352
Z domowego pieczywa tym razem polecam grahamki. Lekkie, smaczne bułeczki, któ...
Odsłon: 172
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 490
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 309
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4352
Składniki
Wykonanie : Do garnka wlać 2,5 szklanki wody, wsypać jabłka pokrojone w drobną kostkę,zagotować. Gdy jabłka zrobią się półmiękkie, wsypać dwie galaretki cytrynowe, dobrze wymieszać . Ubić smietanę z cukrem pudrem i cukrem waniliowym , pod koniec ubijania, dodać smietan-fix, płatki kangus i dobrze wymieszać, kopystką. 1. Formę 20x20 wyłożyc biszkoptami 2.Na biszkopty, wylać tężejąca galaretkę z jabłkami, 3.Na jabłka ułożyć , kolejną warstwę biszkoptów, (włożyć do lodówki aby warstwa, dobrze stężała 4.Na biszkopty wylać, ubitą smietanę z płatkami sniadaniowymi , Nestle Kangus . 5.Posypać startą czekoladą 6.Wstawić do lodówki
Smacznego !!!!