Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso indyka bardzo lubię. Jest delikatne i chude. Sekretem smacznego dania z indyka jest jego dobre przyprawienie bo samo w sobie mięso ma trochę nijaki smak. Ale przy użyciu odpowiedniej ilości przypraw można wyczarować kulinarne cuda. Dziś mój nowatorski przepis z tego co akurat miałam pod ręką w kuchni. Wyszło danie bardzo fajne, zdecydowane w smaku co ja osobiście lubię.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 36
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 76
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1072
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 157
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 36
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 76
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1072
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 157
Składniki
Umyte i osuszone sznycle doprawiam z każdej strony solą, pieprzem i roztartym w palcach tymiankiem. Następnie smaruję cienko z każdej strony musztardą. Nie należy przesadzać ilością musztardy, powinna się nią tylko lekko „maznąć” sznycel z każdej strony. Doprawione sznycle smażę na oleju po kilka minut z każdej strony aż lekka się zarumienią. Cebulę kroje na piórka i dodaję do indyka i smażę jeszcze chwile razem aż cebula zmięknie i lekko się zeszkli.
Podsmażone składniki zalewam winem tak aby sznycle mniej więcej do połowy grubości były w nim zanurzone. Duszę bez przykrycia na zwiększonej mocy aż wino całkowicie odparuje. Teraz zalewam mięso przegotowaną wodą aż prawie przykryje mięso i duszę pod przykryciem do miękkości. Gdy mięso jest już odpowiednio miękkie dolewam śmietankę i jeszcze chwilę duszę cały czas mieszają aż sos lekko zgęstnieje. Jeśli jest potrzeba można doprawić solą i pieprzem. Podawać posypane posiekaną natką pietruszki.