Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Harira po mojemu, czyli inspiracja Marokiem
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 108
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1869
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 712
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 108
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1869
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 712
Składniki
Marchewkę i cebulę pokroić w kostkę, seler naciowy w talarki a czosnek drobno posiekać.
Warzywa wrzucić na rozgrzaną patelnię i przyprawić. Smażyć przez około 10 min
W międzyczasie pokroić w kostkę 1 cm schab i wrzucić na patelnię. Całość podsmażać 15-20 min.
Pomidora sparzyć, obrać ze skórki i pokroić.
Całość przerzucamy do garnka. Dodajemy ciecierzycę, pokrojonego w kostkę pomidora, sos pomidorowy, dolać bulion warzywny.
Dodać 2 łyżki soku z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Gotować na delikatnym ogniu przez 10-15 min.
Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki