Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miłośnicy niemieckiej kuchni wiedzą, o co chodzi: aromatyczna zapiekanka o charakterystycznym, niepowtarzalnym smaku.
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 76
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3321
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1161
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 76
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3321
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1161
Składniki
ryż gotujemy na sypko
kapustę odciskamy (jeżeli za kwaśna, to wcześniej płuczemy) i w miarę drobno szatkujemy, gotujemy w niewielkiej ilości wody, aż zmięknie, odcedzamy
boczek kroimy w kostkę, podsmażamy, a jak wytopi się tłuszcz, dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i smażymy, aż się wszystko zrumieni
do naczynia żaroodpornego wrzucamy kapustę, ryż, boczek z cebulą, przeciśnięty przez praskę czosnek i metkę - wszystko dobrze pieprzymy (ma być pikantne), bardzo ostrożnie solimy i dokładnie mieszamy
zapiekamy w odkrytym naczyniu w piekarniku rozgrzanym do 200 st c przez godzinę