Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie najlepiej podawać z gałązkami świeżego majeranku, wędzonym boczkiem i śmietaną. Świetne danie dla lubiących aromatyczne potrawy. Zadziwia prostotą, a jednocześnie niezwykłością smaku.
O tej porze roku kupujemy ogromne pęczki pachnącego, świeżego koperku. Co zro...
Odsłon: 195
Pyszny i prosty do przyrządzenia przepis na Tonkatsu, czyli schab po japońsku...
Odsłon: 274
O tej porze roku kupujemy ogromne pęczki pachnącego, świeżego koperku. Co zro...
Odsłon: 195
Pyszny i prosty do przyrządzenia przepis na Tonkatsu, czyli schab po japońsku...
Odsłon: 274
Składniki
Ziemniaki dokładnie umyć, ponakłuwać widelcem, osolić, obłożyć plasterkami czosnku i owinąć w folię aluminiową. Piec w nagrzanym do 200 o C piekarniku ok. 50 min.
Grzyby oczyścić, umyć i osuszyć . Cebulę posiekać. Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę, dodać grzyby, oprószyć majerankiem i smażyć kilka minut. Pod koniec smażenia doprawić solą i pieprzem.
Na oddzielnej patelni przesmażyć boczek. Upieczone ziemniaki przekroić na pół, obłożyć grzybami.