Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gruszki w czekoladzie. Pycha ! !
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10589
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 260
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10589
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 260
Składniki
Obrać gruszki nie odcinając ogonka i wydrążyć je od strony szczypułki. Zagotować dwie szklanki wody z cukrem i skórką z cytryny. Gotować gruszki w syropie, aż zmiękną (niemogą być rozgotowane). Wyjąć z syropu, ostudzić i ustawic na talerzyku. Czekoladę włożyc do miseczki ze stali nierdzewnej i zalać mlekiem. Postawić miseczkę na naczyniu z wodą i zagotować (tzw.kąpiel wodna). Gdy czekolada się rozpuści, oblać nią gruszki i ochłodzić.