Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniała propozycja na szybki, smaczny, zdrowy i sycący obiadek.
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 52
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2947
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 295
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 52
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 80
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 52
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2947
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 295
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 52
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 80
Składniki
Łososia skrapiamy sokiem z cytryny, przyprawiamy mieszanką ziół włoskich i ziołami prowansalskimi. Odstawiamy do lodówki na minimum 30 minut. Rybkę można również zamarynować dzień wcześniej i wtedy nasz czas przygotowania dania zdecydowanie się skróci, a rybka będzie bardziej aromatyczna.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, na rozgrzaną oliwę wrzucamy pokrojoną w pióra cebulę, szklimy. Do lekko zeszklonej cebuli dorzucamy pokrojoną w półplasterki cukinię i posypujemy 2 łyżeczkami ziół prowansalskich i ½ łyżeczki ziół włoskich. Mieszamy i dusimy do chwili, aż cukinia będzie półmiękka. Dorzucamy ½ torebki ugotowanego ryżu. Mieszamy i doprawiamy odrobiną pieprzu do smaku. W tym samym czasie rozgrzewamy patelnię grillową, na rozgrzaną patelnię wkładamy łososia, najpierw od strony skóry. Grillujemy z każdej strony po około 5 minut, w zależności od grubości ryby.
Upieczonego łososia podajemy z ryżem i cukinią, dekorujemy listkami pietruszki i suszonym lubczykiem.