Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super rozgrzewa i poprawia humor.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 105
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 212
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 105
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 212
Składniki
Wykonanie: Wsypać do garnka cukier, kakao wymieszane z mąką, sól i wymieszać z małą ilością wody, tak aby nie było grudek. Następnie mieszając wlać wodę i doprowadzić do wrzenia. Gotować na wolnym ogniu przez 15 minut. Po czym wymieszać z mlekiem i zagotować ponownie. Doprawić wanilią i podawać z dodatkiem bitej śmietany.