Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 07-09-2016
Gołąbki z kapusty włoskiej z kaszą gryczaną
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 189
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 200
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 92
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2163
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 189
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 200
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 92
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2163
Składniki
Kapustę ugotować w osolonej wodzie. ( ok 8 min) Wykroić głąb. Każdy liść delikatnie zdejmować, odcinać zgrubienie u nasady. Ugotować kaszę na sypko. Dodać surowe mięso i przyprawy i zioła i dokładnie wymieszać. Zawijać małe ilości farszu w liście kapusty i układać dość ciasno w naczyniu do gotowania. Podlać oliwą, podsmażyć, podlać wodą i dusić pod przykryciem ok 30 min. Podawać z sosem pomidorowym lub pieczarkowym.