Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O tej porze roku kupujemy ogromne pęczki pachnącego, świeżego koperku. Co zro...
Odsłon: 151
Pyszny i prosty do przyrządzenia przepis na Tonkatsu, czyli schab po japońsku...
Odsłon: 170
O tej porze roku kupujemy ogromne pęczki pachnącego, świeżego koperku. Co zro...
Odsłon: 151
Pyszny i prosty do przyrządzenia przepis na Tonkatsu, czyli schab po japońsku...
Odsłon: 170
Składniki
Żelatynę namoczyć w 3 łyżkach zimnej wody.
Gdy napęcznieje ,podgrzać.
Truskawki umyć ,odszypułkować,osączyć.
Kilkanaście truskawek zostawić,a pozostałe zalać 2 szklankami wrzątku,dodać cukier i ugotować kompot.
Przecedzić,dodać do kompotu rozpuszczoną żelatynę i syrop.
Wymieszać,ostudzić.
Zalać galaretk cełe truskawki i cząski brzoskwiń,wstawić do lodów na 2 godziny.
Przed podaniem udekorować bitą śmietaną.