Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiem że przepisów jest bez liku ale ja chcę się podzielić swoim właśnie z Wami :))
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3273
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 2882
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 108
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 38
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3273
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 2882
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 108
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 38
Składniki
Kurczaka umyć, podzielić na ćwiartki przełożyć do garnka zalać wodą i gotować do miękkości z dodatkiem przypraw. Po ugotowaniu kurczaka wyciągnąć do wystudzenia, wywar przecedzić i ugotować na nim mieszankę chińską, którą po ugotowaniu odcedzić a wywar doprawić do smaku solą, pieprzem i bulionem w płynie. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i dolać do wywaru którego razem z żelatyną ma być około 2,75 litra. Kurczaka obrać i pokroić, kawałki układać w miseczkach (ja robiłam w foremkach po serku białym) posypać mieszanką chińską i zalać wywarem. Wstawić do lodówki do stężenia. Smacznego :))