Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny,sycący gulasz.Można podawać np z ryżem.
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2777
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 51
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 78
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2777
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 51
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 78
Składniki
Filety pokroić w kostkę i smażyć z dodatkiem cebuli i wyciśniętego przez praskę czosnku.Po ok 10 min dodać pokrojone w paski papryki i smażyć jeszcze ok 5 min.Następnie wlać 2 szklanki bulionu i nadal gotować na małym ogniu.Dodać odsączoną fasolę i kukurydzę,wymieszać.Zagęścić gulasz: 1/2 szklanki zimnego bulionu rozrobić z 1-2 łyżkami mąki i wlać do gotującego się gulaszu energicznie mieszając.Poddusić jeszcze ok 5-10 min,doprawić pieprzem i solą.