Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
danie pożywne i częściowo warzywa zastępują mięso do czego namawiają nas dietetycy
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 38
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 107
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 38
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 107
Składniki
1. mięso umyć, pokroić na dość małe kawałki, na patelni rozgrzać tłuszcz, podsmażyć mięso, dodac cebule, smażyć chwile razem, dodać czosnek, zalać wodą, posolić, dusić powoli, 2. marchewkę i selera obrać i pokroić 3. gdy mięso będzie podduszone dodać marchew, po ok 10 min dodać selera, dalej gotować, 4. gdy mięso będzie prawie miękkie zagęścić sos zasmażką albo mąką rozrobioną z woda, 5. przed końcem gotowania dodać odcedzony groszek, 6. doprawić pieprzem i ewentualnie dosolić, podawać z kaszą gryczaną lub ziemniakami oraz sałatką z buraczków smacznego