Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasza wersja gulaszu w połączeniu z aromatycznym czosnkiem i boskimi boczniakami. Od jakiegoś czasu traktujemy je, jak pieczarki.
Polecam.
Odsłon: 1037
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 810
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 110
Polecam.
Odsłon: 1037
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 810
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 110
Składniki
Karkówkę myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w dość dużą kostkę. Na rozgrzanym smalcu podsmażamy na rumiano, dodajemy posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, zmniejszamy płomień i dusimy pod przykryciem. Następnie dodajemy 1 łyżkę przyprawy, mieszamy i wrzucamy pokrojone w paski boczniaki. Dalej dusimy pod przykryciem do ich miękkości. Mąkę rozrabiamy w niewielkiej ilości zimnej wody. Dodajemy do gulaszu, energicznie mieszamy i zagotowujemy. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i mieloną papryką. Podajemy z kaszą gryczaną i posiekanym szczypiorkiem.